Како isenselogic.com ги гради вашите веб-страници

нула
Градењето веб-страница за вашиот бизнис треба да започне од темел со клучните зборови што луѓето ги користат за да ги најдат вашите услуги. Ако вашата веб-страница не е оптимизирана за пребарувачи, потенцијалните нови клиенти одат кај вашите конкуренти.

Чекор 1: Анализа на бизнис на пазарот на откривање

нула
Анализирајте го вашиот веб-страница. Ги разгледуваме мета множествата / клучните зборови, видливиот текст и кодот за да видиме колку е добро поставена веб-страницата за најголемите пребарувачи. На пример, колку вашата содржина е усогласена со клучните зборови што ги бараат клиентите?
Анализирајте ги вашите конкуренти. Ние ги испитуваме веб-страниците на вашите конкуренти кои се рангираат на топ 5 позиции за да ја одредиме најдобрата ефективна стратегија за поставување на пребарувачи.
Насочете ги најефикасните клучни зборови. Ние развиваме приоритетна листа на целни клучни зборови засновани врз она што го бараат клиентите. Што би внеле во пребарувач за да ја пронајдете вашата деловна активност или веб-страница? Потоа го земаме тој клучен збор и можеме да го најдеме планерот за клучни зборови на Google скриени клучни зборови можеби не сте помислиле. Ние исто така користиме планер за клучни зборови за да откриеме точен број на потрошувачи кои пребаруваат одредени клучни зборови и да ги насочиме кон нив да ги зголемат приходите од бизнисот.

Чекор 2: Развој и истражување на клучни зборови

нула
Анализа на клучни зборови: Од нашата листа на клучни зборови, ние идентификуваме целна листа на клучни зборови и фрази. Преглед на зборови од друга индустрија и извори. Користете ја првата листа на клучни зборови и одреди го бројот на пребарувања во пребарувачот. Потоа ги насочуваме клучните зборови според множина, единици и фрази.

Цели и цели. Јасно ги дефинираме вашите цели однапред за да можеме да ја измериме вашата поврат на инвестицијата од која било друга рекламна програма што ја иницирате. На пример, вашата цел може да биде зголемување на деловниот сообраќај за 30 проценти. Или можеби ќе сакате да ја подобрите вашата моментална стапка на конверзија од 2 до 6 проценти.

ЧЕКОР 3: ПОДНЕСУВАЕ И СОДРИНА ОПТИМИЗАЦИЈА

Создадете наслови на страници. Насловите базирани на клучни зборови помагаат да се воспостави темата на вашата страница и протокот на вашите клучни зборови. Создадете мета-ознаки. Описи на мета-ознаки и помагаат да влијаат на кликнување, но не се користат директно за рангирање. Ставете стратешки фази на пребарување на страниците. Интегрирајте ги избраните клучни зборови во изворниот код на вашата веб-страница и постојната содржина на назначените страници. Ние осигуруваме дека применуваме предложени упатства од еден до три клучни зборови по страница со содржина и додаваме повеќе страници за да го комплетираме списокот. Ние осигуруваме дека сродните клучни зборови се користат како природно вклучување на вашите клучни зборови. Тоа им помага на пребарувачите брзо да утврдат за што станува збор за страницата. Природен пристап работи најдобро. Многу тестови покажуваат дека страниците со 800 до 2000 зборови можат да ги надминат пократките. На крајот, корисниците, пазарот, врските со содржини ќе ги одредат популарноста и броевите за рангирање.

Чекор 4: Осигурете се дека вашата веб-страница е пријателска за мобилни телефони

нула
Според Гугл, повеќе пребарувања се прават на мобилни уреди отколку на десктоп уреди. Како одговор на тоа, Гугл ги смени алгоритмите за пребарување за да ги претпочита страниците за мобилни телефони. Ако вашата моментална веб-страница не е мобилна, губите клиенти.

Чекор 5: Континуирано тестирање и мерење

нула
Тестирајте и измерете: Анализирајте ги рангирањата на пребарувачите и веб-сообраќајот за да ја утврдите ефективноста на програмите што ги спроведовте, вклучувајќи проценка на индивидуалните перформанси на клучните зборови Тестирајте ги резултатите од промените и чувајте ги промените во табела на Excel или во што и да ви е пријатно.

Одржување. Тековно додавање и модификација на клучни зборови и содржина на веб-страница се неопходни за постојано подобрување на рангирањето на пребарувачите, така што растот не запира или опаѓа од занемарување. Исто така, сакате да ја прегледате стратегијата за врски и да се осигурате дека вашите влезни и излезни врски се релевантни за вашиот бизнис. Блог може да ви ја обезбеди потребната структура и леснотија на додавање содржини што ви требаат. Твојот хостинг компанија типично може да ви помогне при поставување / инсталирање на блог.