Факт:

Советник за оптимизација за Bellevue

Ако вашиот локален бизнис не е на првата страница на Google, вашите конкуренти земаат повеќе од 85% од вашите клиенти.

Ако сте сопственик на локален бизнис, веќе знаете колку е важно да се рангирате во локалните резултати од пребарувањето. Сега, кога интернетот стана примарен извор на кој се обраќаат потрошувачите за информации за локален бизнис, да не се појавува во локалното пребарување е еднакво на непостоење на Интернет.
Локалните пребарувања предизвикуваат 50% од пребарувачите на мобилни телефони да ги посетат локалните бизниси во рок од еден ден. Уште поважно е што Google го смени алгоритмот за пребарување за да им даде повисок ранг на веб-страниците оптимизирани за мобилни телефони.

  •     96% од потрошувачите користат Интернет кога истражуваат локални производи и услуги.
  •     94% од сите корисници на паметни телефони барале локални информации.

Да се ​​има веб-страница за вашиот бизнис е од суштинско значење, но вашата веб-страница треба да биде оптимизирана за она што го бараат вашите локални клиенти. 36% од потрошувачите велат дека добро дизајнираната веб-страница му дава поголем кредибилитет на локалниот бизнис.

  •      32% од потрошувачите имаат поголема веројатност да контактираат со локален бизнис доколку имаат веб-страница.
  •      98% од пребарувањата избираат бизнис што е на една од резултатите што ги добиваат.
  •      88% од потрошувачите консултираат прегледи преку Интернет пред да купат локални услуги
SEO Bellevue

на Google 3-Pack се појавува на првото место на 93% од пребарувањата со локална намера. Бидејќи Google ги намали првите места од седум на три, императив е вашиот локален бизнис да биде оптимизиран за оптимизација за да ги достигне оние посакувани места.

Истражувањето на Гугл за локалните модели на пребарување открива дека локалните пребарувачи се подготвени да преземат нешто. Според нивните откритија, „50% од потрошувачите кои започнале локално пребарување на својот паметен телефон, посетиле продавница во рок од еден ден, а 34% кои пребарувале на компјутер / таблет, го сториле истото“. Ова покажува директна врска што рангирањето во локалното пребарување го има во сообраќајот во продавниците.

Според студијата на Chitika, 91 процент од пребарувачите избираат бизнис што е на првата страница од резултатите од пребарувањето. Дополнително, првата органска позиција на страницата со резултати од пребарувач добива 33 проценти од сите кликови.

isenselogic.com има долгогодишно искуство во помагање на мали бизниси со консултации преку Интернет маркетинг и оптимизација. Ние сме тука за да му помогнеме на вашиот бизнис да успее. Контактирајте не денес за бесплатна ревизија на веб-страница за оптимизација и пребарување клучни зборови за вашиот специфичен бизнис. Нашите услуги се загарантирани. Доколку не сте целосно задоволни, ние ќе ви ја вратиме секоја исплата и ќе можете да ги откажете нашите услуги.

Специјална промоција: Секој месец ќе правиме бесплатни услуги за оптимизација за Bellevue за 10 локални бизниси за еден месец на еден клучен збор и една на оптимизација на страницата. Ако не сте целосно воодушевени од нашите резултати, вие не плаќате. Без претходна такса или договор за потпишување.